Project Details

  • Construction Date

    2016

  • Location

    Padova, PD, IT 2016

  • Categories:

BEAUTY CENTER

Padova, PD, Italy, 2016

Name: Beauty Center
Client: Private
Project Typology: Commercial
Location: Padova, PD, IT
Year Completed: 2016
Total Floor Area: 200 sqm
Firm: B+D+M Architetti
Designers: GianPaolo di Benedetto

The project concerns the creation of a beauty center by renovating the interior rooms of an existing building.
Located on the first floor of the building, it has a large waiting room that, through two corridors, connects to 7 cabins with various functions, as well as the technical and service rooms.

The waiting room has a counter and an display area for the products used in the beauty center, consisting of a light metallic structure hanging from the plasterboard wall.
The same display element is repeated in other parts of the corridor, becoming an identifying feature of the activity.
The LED lighting system is integrated into the displays and provides a diffused light to the rooms.