Project Details

  • Construction Date

    2010

  • Location

    Lido di Venezia, VE, IT 2010

  • Categories:

HOTEL AT LIDO DI VENEZIA

Lido di Venezia, VE, Italy, 2010

Name: Hotel at Lido di Venezia
Client: Private
Status: Unbuilt
Typology: Hotel
Location: Lido di Venezia, VE, Italy
Year: 2010
Total Floor Area: 4180 sqm
Outdoor: 5420 sqm
Volume: 31854 cubic meters
Firm: B+D+M Architetti
Aurelio Galfetti
Designers: Alex Braggion

Project for the new construction and renovation of six buildings with a reception, commercial and residential function, located in Lido di Venezia in the complex called “Ex Ospedale al Mare”.The Hotel has two entrances: a pedestrian access to the current access to the hospital and a driveway to the underground garage along Via dell’Ospizio Marino. The entrance to the Hotel takes place at the main pedestrian entrance and leads to the double-height Hall with reception and waiting area. Access to the various floors of rooms is located between the reception and the entrance leading to the bar and restaurant area. The back-office, the public toilets and the kitchen are concentrated inside the building 5.
The intermediate level of the Hotel has the function of distributing people to the receptive points of the complex interior. This floor has a gallery leading to the restaurant of building 5, to areas reserved for living rooms and small shops. This floor is equipped with elevators that lead directly to the Fitness Center and Congress Center located in Building 1 and Building 3. These last two areas have an independent entrance along Via Ospizio Marino to be used independently. The Congress Center is equipped with 4 99-seat conference rooms on the two floors of the building 3.
The Hotel has a capacity of 100 rooms distributed in four floors of the new building on the waterfront D’Annunzio, each of the four floors contains 25 rooms. On the top floor of the hotel there is a solarium with a panoramic swimming pool about 30 meters long.The 12 residences are located in building 1 and have 3 independent entrances, they are located on the first and second floor and are divided into 8 simplex and 4 duplex.
The simplex apartments enjoy double exposure. They are composed of four habitable rooms and two bathrooms, they can have different configurations depending on the needs. The simplex apartments on the top floor have access to the private panoramic terrace.

The duplex apartments are distributed in the east wing, accessed by a glazed balcony. These apartments consist of the living area on the second floor and a sleeping area on the first floor. The duplex apartments enjoy views of the sea and the lagoon.